En ole oikeastaan aikaisemmin paljoa ajatellut, kuinka mahtavia nuoria suunnittelijoita Suomesta tuleekaan. Pääkaupunkiseudun "pienemmät" vaatekaupat kuten Hundpark, Helsinki10 ja Myymälä2 suorastaan pursuavat kotimaista, yksinkertaista mutta ah niin ihanaa designia. Parasta näissä kaupoissa ja suunnittelijoissa on se, ettei samanlaisia luomuksia aivan heti kävele vastaan kadulla.

Suurten muotitalojen luomuksissa on usein se vika, ettei vaatteilla ole lähes mitään tekemistä suoran katumuodin kanssa. Ekslusiiviset tuotteet ja suuri hinta takaavat sen, ettei aivan tavallisella ihmisellä millään ole varaa esimerkiksi tänä syksynä lavoilla nähtyihin Fendin ja Alessandro dell'Acquan sturtsinhöyhenvaatteisiin, Luellan mitalilaukkuun tai Castelbajacin futuristisiin mekkoluomuksiin. Nuorten ja etenkin suomalaisten suunnittelijoiden kanssa on toisin. Vaatteet ovat kyllä usein hintavia, mutta ei mitään verrattuna maailmankuulujen tekijöiden tuotteisiin. Lisäksi vaatteet ovat ajattomia ja laadukkaita - mitä vielä voi toivoa ?

808893.jpg on kenties lempimerkkini suomalaisten joukosta.

 

808895.jpg
808891.jpg
                     

Suunnittelija Anu Salosen20060225_03 merkin, Iloan vaatteissa on sitä jotakin.Yksinkertaista  mutta herkullista mutta tyylikästä. Etenkin rusettipaitaan olen rakastunut, mutta kyseessä on kesän mallisto enkä ole kyseistä paitaa enää mistään bongannut. Kertokaa ihmeessä jos sellainen tulee vastaan ! Iloaa saa Helsingistä Hundparkista ja Helsinki10:stä, Tampereella Supermukavasta.

Halusin vielä esitellä Antti Asplundin, toisen lempisuunnittelijani jonka kokoelmissa on muunmuassa mekkoja, paitoja, kasseja ja koruja. Kunnon kuvia en kuitenkaan löytänyt joten tutustua voitte täällä.

Edit: Pahoittelen Iloa-kuvien huonoa laatua, en tiedä miksi näin kävi..