807987.jpgSyksyn ollessa ovella olen alkanut tosissani miettiä syksyn suurinta pukeutumiskysymystä; millainen takki syksyksi ja talveksi ? Haluaisin takin, joka olisi minun tyyliseni ja minun näköiseni, ei missään nimessä tylsä vaan jännittävä ja monikäyttöinen. Takin tulisi sopia sekä housujen että hameen, topin taikka hupparin kanssa. Sen myös täytyisi istua kuin hanska ja olla tyylikäs ja lämmin.
Tiedän, kuulostaa kalliilta. Olenkin ajatellut, että tänä syksynä voisin niiden puoli vuotta koossa pysyvien Zaraluomusten sijasta panostaa johonkin mikä oikeasti kestää sekä aikaa että katseita.

The Sartorialistin kätköistä kaivelin mielestäni osuvimpia takkivalintoja.

807994.jpg807947.jpg
807985.jpg807987.jpg
807993.jpg807995.jpg
1. Vihreä takki on aivan mieletön, varsinkin noin kun alta ei näy muuta kuin sukkahousut. Väriyhdistelmä on hallittu mutta hieno, täydellistä !
2. Kun tarkemmin katson, tajuankin naisen päällä olevan vaatteen olevan mekko. Kuitenkin tuollainen voimakas sininen väri ja samantyylinen malli takissa olisi upea.
3. Upea nätti tyttö ja rohkeasti yhdistetty kasarityylinen takki kukkamekkoon. Takki voisi olla tyyliäni mutta kukkamekkoon en sitä osaisi yhdistää.
4. Mielestäni tässä kuvassa on aivan kaikki mahdollinen kohdallaan. Parkan väri on perus mutta tyylikäs, malli pukee käyttäjäänsä ja naisen hiukset ja kengät luovat loppusilauksen. Tältä minäkin mielelläni näyttäisin.
5. Upea tyttö, upea takki ja huivi. Myös kengät ovat hauska yksityiskohta, samoin revityt ja käännetyt farkut. Silti tämä look olisi minun käyttämänäni ehkä vähän liian raskas.
6. Tämä kuva siksi, että tämän miehen trenssi on lähes täydellinen - miesten trenssiksi.

Olen miettinyt jo vähän aikaa, voisiko miesten takki vaikka koossa S sopia naisellekin ? Tarkoitan tällä kunnollisia oikeita takkeja kuten trenssejä ja villakangastakkeja, en mitään anorakkeja tai collegetakkien tapaisia. Miesten takit, etenkin trenssit ovat usein aika siistejä ja vähän kutkuttaisi sovitella !

Nyt pitäisi vain päättää, haluanko klassisempaa tyyliä vai jotain hieman erikoisempaa kuten tytöllä kuvassa 3. Tavallaan voisin ostaa hyvän, kestävän trenssin esimerkiksi mutta myös etsiä jostain (esim. UFFista) käsiini tuollaisen kasaritakin jota voisi pitää talvella hupparin päällä paksun kaulahuivin kanssa.

Mitä mieltä olette, klassinen trenssi vai jotain vähän erikoisempaa ?